Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

23. Volando Voy (Kiko Veneno)

 

Autoria: José María López Sanfeliu

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió de Kiko Veneno, inclosa al disc Puro Veneno (BMG, 1998)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify

 

INFO DEL TEMA
El repertori de la rumba catalana s’ha nodrit d’influències i de cançons de moltes procedències, també d’escenes tan coetànies i properes com la de l’anomenat Nuevo Flamenco, que trauria a la llum rumbes tan cèlebres com “Entre dos aguas”, de Paco de Lucía, o “Volando Voy”, composada per Kiko Veneno però popularitzada inicialment per Camarón de la Isla (La Leyenda de tiempo, Polygram, 1979). De fet, hi ha molta gent que no distingeix entre allò que alguns anomenem “rumba catalana” i “rumba flamenca”. Sigui com sigui, avui aquest tema es toca en contextos rumberos catalans, sovint passat pel patró del ventilador. A la transcripció no es recull l’estructura completa del tema, ja que originalment després de la Intro i el Coro, repeteix dues vegades el bloc [A, Coro’, Solo] (el primer solo és de 16 compassos i el segon de 32); després se’n va a la A2 altre cop (amb variacions), al Coro’, a la B, al Coro (inicial), i fa 16 compassos finals (el cierre dels 4 últims està transcrit).

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Vicent Monsonís, Oriol Pidelaserra.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine