Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

10. Vete (Los Amaya)

 

Autoria: Pepe Amaya Vázquez i Delfín Amaya Vázquez

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió original de Los Amaya, al single Vete / Llorarás (RCA-Victor, 1977)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
La rumba catalana té relativament poques cançons de desamor, però aquesta n’és una i no una qualsevol. “Vete” aconseguí encapçalar les llistes d’èxits en una època en què la rumba catalana anava de baixa i la llavors prolífica escena madrilenya feia ombra a unes discogràfiques barcelonines en decadència. Temes com aquest demostraren la capacitat de Los Amaya per connectar amb diferents escenes i moviments musicals del moment (gipsy rock, flamenco pop, rumba catalana, Sonido del Caño Roto...). La seva aportació musical enriqueix i eixampla les mires d’una rumba catalana llavors encara força limitada, sobretot a nivell harmònic. La transcripció reflecteix l’estructura completa del tema, i també inclou detalls d’interès com els arpegis oberts de guitarra de la Intro i del Pont, o els mambos (vents) del Coro. Cal vigilar amb les modulacions tonals (canvis de to) del tema. El registre tonal de Los Amaya és impracticable pel vocalista mitjà; transporteu la cançó a tonalitats que us siguin còmodes.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: David Torras.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine