Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

15. Sota la palmera (Ai Ai Ai)

 

Autoria: Josep Lladó Arnal

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió inclosa al disc Les millors cançons del mil·lenni passat (Ventilador Music, 2007)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify

 

INFO DEL TEMA
Ai Ai Ai són hereus del Gato Pérez en molts aspectes, no només perquè és una banda liderada per antics músics seus, sinó també perquè segueix explorant noves harmonies per a la rumba i perquè normalitza definitivament l’ús de la llengua catalana en el gènere. En seu debut discogràfic (Això Brama, BMG/Ariola, 1991), avui totalment fora de catàleg, inclogueren “Sota la palmera”, el coro de la qual s’ha convertit quasi en un himne rumbero. Amb aquest tema ja s’atreviren amb les bases i els sons electrònics, no com a substituts ficticis d’instruments reals sinó com a part integral de la seva proposta; una via que han explotat de forma decidida a partir del seu retorn als escenaris l’any 2007. En aquesta transcripció, basada en un nou enregistrament del tema que calca l’original, es recull l’estructura completa de la peça, que tot i semblar complexa simplement alterna tres estrofes amb el coro, se’n va a la secció B “rapejada” i acaba amb una quarta estrofa, el coro, i un coro final.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: David Torras.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine