Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

17. Señor Cura (Estrellas de Gracia / Sabor de Gràcia)

 

Autoria: Antonio González Erill i Antoni Carbonell Valentí

TRANSCRIPCIÓ basada en l’adaptació i versió de Sabor de Gràcia, inclosa al disc El Mundo Baila (K-Industria, 2004)

 

ÀUDIOS disponibles a

Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
Aquest tema fou inicialment composat per Antonio González “Parruca”, nebot del Pescadilla, i enregistrat per Estrellas de Gracia amb el títol de “No va conmigo” (Sangre, GBBS, 1988, reeditat per PICAP, 2009). Parruca s’inspirà en la guaracha “Eso no va conmigo”, composada per José Slater Badán “Tololo” i popularitzada a Espanya pel Trío Guadalajara als anys 50. Antoni “Sicus” Carbonell hi incorporà una estrofa, l’arranjà de nou i la inclogué al segon disc de la banda que lidera, Sabor de Gràcia (El mundo baila, K-Industria, 2004), elevant-ne la popularitat. Poc temps després, Ricardo Tarragona Jr la tornà a gravar amb el grup Papawa (Tiene la llave, Nuevos Medios, 2008). Actualment és una peça recurrent a les “juergues” i jam sessions, i molt apreciada entre els principiants. Això es pot deure a la seva simplicitat harmònica i lírica, que en facilita la interpretació participativa. A més a més, la seva harmonia entorn el binomi I-V major la converteix en candidata per integrar-se en medleys (popurris) basats en aquest mateix patró, i que també podrien incorporar “Sarandonga” o “El ventilador”, ambdós aquí transcrits.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Miquel Rodergas, Alba Bioque, Martí Marfà.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine