Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

4. Sarandonga (El Pescadilla / Lolita)

 

Autoria: Francisco Recopilado Muñoz i Lorenzo Hierrezuelo la O

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió de Lolita, inclosa al disc Lola Lolita Lola (Warner, 2001), a partir de l’adaptació d’Antonio González Batista “El Pescadilla”

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
“Sarandonga” és un d’aquests incomptables temes del repertori cubà que els rumberos catalans integraren i adaptaren des de bon principi. La seva popularitat actual es deu en part a l’enregistrament que en va fer Lolita Flores (Lola Lolita Lola, Warner, 2001), tot recuperant una peça molt tocada pel seu pare, El Pescadilla (El Patriarca de la Rumba, Divucsa, 2010). El tema, signat originalment pel duo Los Compadres (Compay Primo i Compay Segundo), té un format de cançó d’improvisació, i cada intèrpret n’ha modificat, tret o afegit estrofes, tot mantenint-ne el coro. Les estrofes es poden fer bastant a mida, amb 4, 6 o 8 versos generalment octosíl·labs (mètrica castellana), i amb rima consonant o assonant als versos parells. Aquí es transcriuen les de la versió de Lolita, però se’n poden crear de noves. Es recull l’estructura completa d’aquesta versió, que després de la Intro i un primer Coro repeteix dues vegades el bloc [A, Coro, A, Coro, Pont], per després tornar al Coro i acabar amb la Coda.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: David Torras.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine