Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

20. Samarreta d'imperi (Gertrudis)

 

Autoria: Gertrudis

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió original de Gertrudis, inclosa al disc Gertrudis (Mass Records, 2005)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
“Samarreta d’imperi” és una d’aquestes noves rumbes que han assolit de forma relativament ràpida la categoria de clàssics del gènere. De fet, malgrat ser un tema de composició recent, s’emmiralla de forma notòria amb les peces més veteranes de la rumba catalana. D’una banda això es palesa en la sonoritat, on prepondera el ventilador i els teclats no tenen una presència eclipsant, però també es plasma en la temàtica festiva i jovial de la lletra, i en el plantejament general del tema, amb tres parts (A, B, C) que podrien fàcilment ser tractades com a coros, per la seva força, el seu ganxo i el format antifònic de pregunta-resposta. Amb aquesta cançó, Gertrudis no només reten tribut a la rumba antiga sinó que evidencien la seva destresa per practicar-la malgrat no ser gitanos. La transcripció recull l’estructura completa del tema original, però per la seva naturalesa és fàcilment modificable, reorganitzant-ne i/o repetint-ne algunes parts a gust de l’intèrpret.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Xavi Ciurans, Albert Galcerà.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine