Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

22. Rumbeta Bona (Dusminguet)

 

Autoria: Dusminguet

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió original de Dusminguet inclosa al disc Postrof (Virgin, 2001)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
Probablement molta gent jove d’avui ha arribat a la rumba catalana a través de grups com Dusminguet i cançons com aquesta, que han actualitzat el gènere i li han donat nous valors. L’èxit d’aquesta formació de La Garriga té pocs equivalents en la rumba catalana coetània i, en aquest sentit, s’han convertit en nous popularitzadors i ambaixadors del gènere. Aquesta peça s’inclou al seu segon disc (Postrof, Virgin, 2001) i, en festes populars o celebracions particulars, es pot sentir al costat dels clàssics rumberos més consolidats. A la transcripció l’estructura original del tema està incompleta, ja que després del Coro Leles, es torna a la Intro guit., per després recuperar el Coro Leles (que es pot allargar tan com es vulgui), i acabar amb la coda final. Aquesta i el Solo Guit./Acordió, tot i no contenir melodies rellevants, es recullen aquí perquè segueixen seqüències harmòniques específiques.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Marc Menéndez, David Torras.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine