Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

3. Marcha (Ramunet)

 

Autoria: Ramon Reyes Juan i Pere Pubill Calaf

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió de Ramunet, inclosa al disc ¡Marcha, marcha! (PDI-Rumbasa, 1991)

 

ÀUDIOS disponibles a

Spotify

 

INFO DEL TEMA
Diuen que aquesta cançó parteix d’un “coro” que es cantava a les festes i celebracions gitanocatalanes. El 1991, Ramon Reyes “Ramunet” (Barcelona, 1950), que des de ben jove integrava el seguici artístic de Peret, l’enregistrà amb l’ajuda d’aquest, llavors director i productor de Rumbasa-PDI. Tot i que Ramunet ja era conegut com a intèrpret del tema, va ser Rosario Flores qui el popularitzà definitivament sota el títol “Muchas Flores”, convertint-lo en hit del disc homònim (Sony, 2001). El patró harmònic de “Marcha”, que alterna el mode mixolidi monocord amb la cadència flamenca (mode dòric flamenc o frigi espanyol), és utilitzat avui com a base de popurris rumberos. De fet, tant l’arranjament de Ramunet com el de Rosario poden considerar-se medleys composats de “coros” acumulables i intercanviables. Aquí se n’han transcrit alguns però es pot modificar l’ordre i se n’hi poden afegir al gust, procurant que quadrin amb el patró (p.e. “Bacalao Salao” del mateix Ramunet).

 

CRÈDITS

Transcripció musical: David Torras.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

 

FE D'ERRATES (errors en l'edició en paper):

Als discos de Ramunet, el tema es titula sempre “Marcha”, i no pas “Marcha, marcha”, com consta en l’edició en paper. El disc que conté la primera gravació del tema es titula “¡Marcha, marcha!” (PDI-Rumbasa, 1991).

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine