Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

12. Levántate (El Pescadilla)

 

Autoria: José Dolores Quiñones

TRANSCRIPCIÓ basada en l’adaptació i versió d’Antonio González “El Pescadilla”, inclosa a l’elapé Antonio González (Belter, 1966

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
Tot i que a l’SGAE encara consta El Pescadilla com a autor d’aquest tema, és una coneguda composició de José Dolores Quiñones, que interpretà, enregistrà i popularitzà Rolando Laserie. Al repertori del Pescadilla hi abundaven les balades, els boleros i les cançons d’autor, que ell passava per rumba, moltes vegades a mig temps. Sovint utilitzava unes mètriques poc regulars, i els seus temes sembla que no estiguin quadrats, la qual cosa dificulta la transcripció. A la partitura es recull tota l’estructura del tema però hi falta la variació que fa la veu al acabar la darrera A, abans d’arribar al cierre final (inclòs). La peça conté un coro-solo de veu a base d’onomatopeies, que amb el temps es convertirien en un element característic a la rumba catalana. El Pescadilla feia servir aquest recurs força sovint, com es pot sentir en les seves versions de “Tomasa”, “Incomprendido” o “Sarandonga”.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Xavier Zarco, Martí Marfà.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine