Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

19. Las tres Marías (Chango / Patriarcas de la Rumba)

 

Autoria: Arsenio Rodríguez Scull

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió de Patriarcas de la Rumba inclosa al disc Cosa Nostra (K-Industria, 2005), a partir de l’adaptació original d’Agustín Abellán Malla “Chango”

 

ÀUDIOS disponibles a

Youtube Spotify

 

INFO DEL TEMA
El Chango és un cantant de Gràcia força desconegut per al gran públic, però molt popular a les festes gitanocatalanes entre els anys 70 i 80. El seu talent creatiu ha nodrit d’incomptables adaptacions i composicions originals el repertori rumbero. Així doncs, les seves enganxoses cançons són recurrents a les “juergues”, festes i jam sessions rumberes, especialment si hi participen músics gitanos. Aquest tema és una adaptació d’una composició original del sonero cubà Arsenio Rodríguez, que recentment s’ha tornat a popularitzar gràcies a l’enregistrament que en va fer Pepe Cortés “Tio Chino”, al primer disc de Patriarcas de la Rumba (“Cosa Nostra”, K-Industria, 2005), produït per Sabor de Gràcia. La transcripció recull tota l’estructura del tema, tot i que després de la segona estrofa el coro s’allarga 6 voltes, en comptes de 4. El coro inspiracions del final es pot dilatar tan com es vulgui. Hi ha qui enganxa aquest tema amb el coro de “Bem bem María”, de Gipsy Kings.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Pau Domingo.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

 

FE D'ERRATES (errors en l'edició en paper):

Pàg. 50, primera línia de pentagrama: el darrer acord del darrer compàs (F#min) correspon al següent compàs (el primer de la segona línia de pentagrama, compàs núm. 6).

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine