Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

11. La rumba de Barcelona (Gato Pérez)

 

Autoria: Javier Patricio Pérez Álvarez

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió original del Gato Pérez inclosa al disc Carabruta (Edigsa, 1978)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
“La rumba de Barcelona” forma part de l’estrena discogràfica del Gato Pérez amb la rumba catalana, a la qual tot just havia descobert i rescatava del seu refugi gracienc. Aquí també teoritza sobra els orígens i la naturalesa musical del gènere, però sobretot insisteix en la seva adscripció barcelonina i en el fet que s’hauria de considerar la música autòctona, genuïna i identificativa de la ciutat, situant-la al nivell d’altres gèneres associats a diferents indrets del món (candombe, milonga, bolero...). A més de reflexivitat i profunditat líriques, el Gato contribuí a eixamplar la riquesa harmònica de la rumba, tal i com es pot apreciar en aquest tema. A la transcripció s’ha simplificat l’estructura de la peça original, que és llarga i relativament complexa. Després de la Intro2 i del solo, repeteix dues vegades el bloc [Intro1 tots / A / Pont / B]; i després continua amb un solo de 12 compassos, la B dos cops, i la “Intro1 tots” com a final.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Oriol Pidelaserra.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine