Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

8. La cançó del lladre (popular / La Troba Kung-Fu)

 

Autoria: Cançó popular

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió de La Troba Kung-Fú, inclosa al disc Clavell Morenet (K Industria, 2006)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
Quasi tot es pot passar per rumba. També les cançons més impensables del repertori anomenat popular o “tradicional” català. I, com és el cas, fins i tot poden arribar a ser considerades imprescindibles en una llista de clàssics rumberos. Això també ha passat amb d’altres temes com “Pa amb oli”, arrumbat per Peret (single, Belter, 1981) o “El meu avi”, en la versió de Los Manolos (Pasión Condal, RCA-BMG, 1991); i en un futur es pot repetir l’operació amb tantes altres cançons. Aquesta transcripció no recull l’estructura completa del tema, perquè a més d’alternar estrofes (A’) i coros, incorpora un solo d’acordió (abans de A’3) i un de piano (abans de A’4), ambdós sobre una variació de A’+B (32 compassos). Hem inclòs l’estrofa introductòria com a part A perquè l’harmonització varia respecte a la resta d’estrofes (A’). La banda Papawa signen una versió similar del tema (que titulen “Clavell Morenet”) al seu disc Tiene la llave (Nuevos Medios, 2008).

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Pau Domingo.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine