Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

21. Joaquín El Necio (Albert Pla i Chipén)

 

Autoria: Albert Pla Álvarez

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió original d’Albert Pla inclosa al disc No sólo de rumba vive el hombre (BMG, 1991)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
En aquest llibre tenim diverses proves que moltes peces del repertori rumbero estan signades originalment per autors que no tenen gaire o res a veure amb rumba catalana. I en aquest cas, tampoc la popularització del tema ha anat a càrrec de músics rumberos. Però Albert Pla ha fet diverses incursions al gènere; una d’elles discogràfica, amb No sólo de rumba vive el hombre (BMG, 1991). En aquest tema s’ajuda de les guitarres, les palmes i les veus Joan “Johnny” Tarradellas i Pere “Peret” Reyes, del duo Chipén, que li confereixen un so rumbero molt clàssic. La transcripció no recull l’estructura completa del tema, que és força llarg, però bàsicament costa de 4 estrofes (A + B) que s’agrupen en blocs de dos separats per un solo de guitarra (sobre la base harmònica de la part A). Si es vol, el “coro leles” es pot repetir en algun altre punt del tema, a mode de tornada.

 

CRÈDITS

Transcripció musical: Oriol Pidelaserra.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine