Estàndards de la Rumba Catalana és el primer llibre de partitures dedicat exclusivament a la rumba catalana. Reuneix les transcripcions musicals i lletrístiques de peces clàssiques i representatives del gènere.

En aquest web oferim informació addicional sobre la iniciativa i sobre les cançons transcrites i publicades fins ara. Incloem també enllaços amb els àudios en què s’han basat les transcripcions (a través de diferents plataformes i aplicacions de reproducció de música on-line).

Per raons de drets d’autoria, no estem autoritzats a penjar les partitures, però podeu aconseguir el llibre en paper:

- a través dels punts de distribució autoritzats;

- via internet;

- amb la revista SONS DE LA MEDITERRÀNIA núm. 25 (novembre-desembre 2011) [format de butxaca DIN A5];

- contactant-nos a info@forcat.org i us el farem arribar.

13. Amigos para siempre (Los Manolos)

 

Autoria: Andrew Lloyd Webber (música) i Don Black (lletra)

TRANSCRIPCIÓ basada en la versió de Los Manolos inclosa al disc Dulce Veneno (RCA, 1992), a partir de l’adaptació de Josep Maria Andreu Forns (música) i Gloria Estefan (lletra en castellà)

 

ÀUDIOS disponibles a

Goear Youtube Spotify Grooveshark

 

INFO DEL TEMA
“Friends for Life” va ser un dels himnes dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, escrit especialment per a l’ocasió i interpretat per Josep Carreras i Sarah Brightman (inicialment havia de ser Gloria Estefan). L’adaptació castellana que van enregistrar Los Manolos a ritme de rumba es va situar al número 3 de les llistes de vendes a Espanya i va superar en popularitat a l’original. La transcripció recull l’estructura completa del tema. Cal tenir en compte la modulació un to amunt que es produeix a la tercera estrofa i que es manté fins al final de la peça. Tant el Coro Inspiracions com el Coro Leles es poden allargar a gust de l’intèrpret. Els nous Los Manolos (Xavi Calero, Rogeli Herrero i Joan Herrero), reagrupats el 2004, la tornaren a enregistrar respectant la mateixa estructura però amb instruments i arranjaments extres (Nainoná, Vale Music, 2004).

 

CRÈDITS

Transcripció musical: David Torras.
Revisió i estandardització: David Torras, Martí Marfà, Oriol Pidelaserra, Xavier Zarco.
Text i transcripció lletra: Martí Marfà i Castán.
© 2011, de la cançó, el seu autor.

Diada de la Rumba

Desenvolupament web: WEBfine