Foment de la Rumba Catalana
Actualitat> Forcat
Notícies de FORCAT

21/05/2010 Ventiladors al CAT. Cicle de Rumba Catalana (21 maig - 18 juny)

Ventiladors al CAT. Cicle de Rumba Catalana (21 maig - 18 juny) El C.A.T., Centre Artesà Tradicionàrius, i l’associació FORCAT, Foment de la Rumba catalana, es reuneixen per fer la coproducció d’un nou cicle: Ventiladors al C.A.T. “Cicle de Rumba catalana”. Aquesta proposta, que tindrà lloc les últimes 5 setmanes de la primavera 2010, reuneix a músics veterans i joves promeses de la rumba catalana i pren un caire innovador i atrevit a l’hora de presentar els espectacles rumberus en format concert.

El divendres 21 de maig a les 22 h, el grup rumberu Sabor de Gràcia donarà el tret de sortida a aquest nou cicle que tindrà lloc a l’escenari del C.A.T., amb la presentació del seu nou disc Sabor pa’...rato. El següent divendres de la inauguració, divendres 28 de maig, Johnny Tarradellas (Chipén), acompanyat de Rafalito Salazar d’Ai Ai Ai i de joves talents del gènere procedents de diferents formacions rumberes avui en actiu, presentarà Chipén a tempo de rumba, un passeig musical que ens explica l’evolució de la rumba catalana des dels seus orígens fins al dia d’avui. Divendres 4 de juny, els components de Carpeta Blava: David Torras i Rafalito Salazar, d’Ai Ai Ai, Marc Menéndez de 9son i Ramon Torres, una formació de rumberos veterans amb la introducció de la figura del poeta, que farà que les paraules prenguin més valor i bellesa amb la poesia mateixa, presentaran l’espectacle Ventilant la poesia. Seguidament, Miquel Rodergas "Micu" presentarà Micu “Rumba catalana Live Combo”. Un espectacle que, partint de les arrels del gènere del ventilador, s’endinsa en el terreny de l’electrònica i les sonoritats més actuals. Divendres 11 de juny, José Pantanito proposa Nuev@ Rumb@, un espectacle que reunirà artistes d’Expresso, Latino i los Impagaos en un mateix escenari, per presentar una proposta de rumberes acompanyats per una mateixa banda, Pantanito. Per finalitzar el cicle, el divendres 18 de juny, Xavi Ciurans de Gertrudis presentarà l’espectacle Això no és Rumba Nen! Un espectacle que aposta per la transformació de la rumba catalana cap a altres gèneres com pot ser el jazz.

Durant el cicle hi haurà dues activitats paral·leles relacionades amb el món rumberu. Del 21 de maig al 18 de juny Àlex Carmona, una jove promesa de la fotografia musical, exposarà les seves fotografies al vestíbul del C.A.T. I tots els divendres del festival, el Col·lectiu d’aficionats de la Rumba Sant Gaudenci oferirà una mostra de productes relacionats amb la rumba catalana: treballs discogràfics actuals, samarretes, marxandatge, discos de vinil de segona mà, publicacions rumberes...

Preus de les entrades: 10 euros
(Amics del CAT, Socis i simpatitzants de FORCAT: 5 euros)


Reserva d’entrades a www.atrapalo.com


Dossier de premsa

Més informació a www.tradicionarius.catPROGRAMACIÓ


21 de maig. C.A.T. 22 h
Sabor de Gràcia presenta el seu últim disc: “Sabor Pa’...Rato”


28 de maig. C.A.T. 22 h
Johnny Tarradellas presenta: "CHIPÉN A TEMPO DE RUMBA"


4 de juny. C.A.T. 22 h
Carpeta Blava + Micu


11 de juny. C.A.T. 22 h
Jose Pantanito presenta:"Nuev@ Rumb@"


18 de juny C.A.T. 22h
Xavi Ciurans de Gertrudis presenta: "Això No és Rumba Nen"


Del 21 de maig al 18 de juny C.A.T. 22h
Exposició Fotogràfica d’Àlex Carmona


Tots els divendres del 21 de maig al 18 de juny
Sant Gaudenci presenta “Mostra de productes rumberus”

 


C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius
Travessia de Sant Antoni, 6-8 · Gràcia
08012 Barcelona
Telèfon 93 218 44 85
Fax 93 415 55 81
tramcat@tradicionarius.cat
www.tradicionarius.cat


Com arribar al C.A.T.
Metro: Línia Verda. Estació de Fontana
Autobusos: al carrer Gran de Gràcia, poc abans del carrer d'Astúries, paren el 22, 24 i 28.
Nocturns: ND i NG
Aparcaments: a la plaça del Sol, a la plaça de Gal·la Placídia i a la plaça Revolució.


 

 

 

Notícies de FORCAT | FORCAT als mitjans | Actes i activitats | Actualitat rumbera
Foment de la Rumba Catalana | info_a@forcat.org
manteniment web: WEBfine
Les fotografies d'lex Carmona apareixen per cortesia de l'autor | alexcarmona.smugmug.com