Foment de la Rumba Catalana
Associació> Projectes

Què fem – Projectes

Projecte pedagògic i docent sobre la rumba catalana

Un grup de persones vinculades al món de la rumba estan treballant per donar forma a una proposta docent (taller, curs, assignatura...) que permeti transmetre de forma estructurada i formalitzada coneixements musicals, musicològics i socioantropològics relatius a la rumba catalana. El projecte té previst comptar amb la participació dels principals artistes del gènere així com d’altres especialistes en la matèria.

Contacte: José Antonio Bejarano Pérez “Pantanito” (vocal de promoció)Elaboració d’un treball discogràfic col·lectiu

A iniciativa dels artistes que formen part de FORCAT, s’està perfilant la idea de realitzar un treball discogràfic promocional amb la participació de diversos músics rumbers.

Coordinador: Joan “Johnny” Tarradellas (vocal d’artistes)Creació d’una base de dades sobre la rumba catalana

Des de fa temps, s’estan assentant les bases per a la creació d’una base de dades sobre els artistes, les bandes, els treballs discogràfics, les peces musicals i d’altres materials relacionats amb la rumba catalana. Amb la col·laboració de diverses institucions de recerca i especialistes tècnics, un equip format per col·leccionistes, documentalistes i investigadors socials organitzarà les dades que fins ara han estat recollides per tal que futures recerques i adquisicions documentals o discogràfiques puguin ser integrades en aquest fons patrimonial de la rumba catalana.

Coordinador: Vicent Monsonís López (vocal de recerca i documentació)Concurs per escollir l’himne de FORCAT

S’estan elaborant les bases d’un concurs per tal d’escollir un tema musical que representi l’associació FORCAT. S’hi acolliran tant composicions musicals com líriques inèdites en patró de rumba catalana.

Coordinador: Samuel García López “Sam Mosketón Jr”Jornada de presentació pública de FORCAT

De cara a la tardor d’enguany es realitzarà una jornada d’activitats per fer pública la constitució de l’associació FORCAT i donar-ne a conèixer els objectius. S’estan recollint propostes i organitzant el programa d’actes de la jornada, que constarà d’activitats de tota mena, des de la música en viu a d’altres actes de formació i divulgació. Estigueu al cas de l’agenda de FORCAT per seguir la concreció de l’esdeveniment.

Coordinadores:   Laia Brosa  i  Carola Pujol   Pla d’Expansió de FORCAT

FORCAT s’ha dotat d’un pla per donar-se a conèixer arreu de Catalunya, especialment en aquells indrets on hi hagi expressions rumberes. La campanya, que s’encetarà de cara a la tardor, coincidint amb la presentació pública de l’associació, s’estructurarà per vegueries i promourà l’organització d’actes lúdics i formatius en diferents poblacions catalanes.
Si teniu interès en acollir una presentació de FORCAT a la vostra població, poseu-vos en contacte amb els responsables de la campanya.

Coordinador: Alfred Ferrer “El Capità”

 

Per més informació sobre qualsevol d'aquests projectes, contacteu amb info_a@forcat.org, especificant en quin projecte esteu interessats.

 

 

D'on venim | On anem | Funcionament | Qui som | Projectes
Diada de la Rumba
Print24
Foment de la Rumba Catalana | info_a@forcat.org
manteniment web: WEBfine
Les fotografies d'lex Carmona apareixen per cortesia de l'autor | alexcarmona.smugmug.com